ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ - ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Και σ' αυτές τις εκλογές και μετά από αυτές με την ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή. Το μέτωπο 10 οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, για την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η καθημερινή κοινωνική συνείδηση των λαϊκών μαζών πρέπει να βοηθηθεί για να πάρει χαρακτηριστικά πολιτικής συνείδησης, έτσι που να προκύψει μαζικό πολιτικό κίνημα που να αγκαλιάζει τους εργαζομένους, νέους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Την 5η Οκτώβρη 2009 είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει κυβέρνηση, είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ. Μια κυβέρνηση που θα έχει βασικό της μέλημα να επιτεθεί στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, κι επειδή γνωρίζει ότι -παρά το συμβιβασμό της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος- η όξυνση της ταξικής πάλης θα είναι έντονη, θα ενεργοποιήσει όλους τους κατασταλτικούς και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς τρομοκράτησης της εργατικής τάξης. Σε αυτή τη συγκυρία, οι διαχωριστικές λογικές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι καταστροφικές και πρακτικά βοηθούν τον αντίπαλο. Για να είμαστε σαφείς, δεν εννοούμε μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που επιμένουν στον πλήρη διαχωρισμό των δικών τους δράσεων, πρωτοβουλιών, συγκεντρώσεων από τους υπόλοιπους. Εννοούμε μια μικροαστική και επικίνδυνη κουλτούρα διαχωρισμού που υφίσταται σε όλο το φάσμα των αριστερών δυνάμεων και εκφράζεται με καχυποψία και πολεμική απέναντι σε όποιον "δεν είναι δικός μας". Έτσι στραγγαλίζεται η αυτονομία του εργατικού κινήματος, εντείνεται ο κατακερματισμός του, χάνεται η έννοια της ταξικής αλληλεγγύης. Εγκλωβισμένο με στρεβλό τρόπο στο δίλημμα "μεταρρύθμιση ή επανάσταση" ένα μεγάλο κομμάτι του κομμουνιστικού και αντικαπιταλιστικού κινήματος, αναλώνεται σε έναν εμφύλιο που έχει τελικά νικητή τον εχθρό, το κεφάλαιο. Είναι απόλυτη ανάγκη πια, να βρεθούν εκείνες οι ταξικές πολιτικές δυνάμεις που θα συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της ενότητας και θα βοηθήσουν την εργαζόμενη κοινωνία να οργανωθεί και να κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση της ενοποίησης της εργατικής τάξης. Αυτή τη στιγμή οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Ιδιαίτερα το ΚΚΕ πρέπει να ξεπλύνει τους ρύπους μιας αγοραίας συμπεριφοράς σε πρώην συμμάχους και συνεργάτες, ακόμη και στο μαζικό κίνημα.

Αυτόν τον κρίσιμο ρόλο καλείται σήμερα να τον αναλάβει το Μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρότι δεν είναι ακόμη έτοιμο για να ανταπεξέλθει σε τέτοια καθήκοντα με επιτυχία. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ολοένα και μεγαλύτερη κυριαρχία του κεφαλαίου, που οδηγεί τους εργαζόμενους αλλά και την πλειοψηφία της κοινωνίας κυριολεκτικά στην καταστροφή. Δίνουμε τη μάχη των εκλογών με το Μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη δύσκολη μέρα απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Παλεύουμε για την ενότητα της Αριστεράς, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, και την ταξική ανασυγκρότηση και δράση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
|| Κεντρική Σελίδα || Περιοδικό "Το Στίγμα" || Επικοινωνία ||